16. januára 2019

Letná cibuľová pololievka s hubami pre diabetikov /2 porcie/

1 zväzok cibule., 1 lyžička múky., 20 g masla alebo rastlinného tuku., 80 g čerstvých húb., 20 g žemle., zelená petržlenová vňať., 1/2 až 3/4 vývaru z mäsa alebo kostí., soľ
Umytú a očistenú cibuľu a huby pokrájame na plátky, opražíme na polovici tuku, poprášime múkou a podlejeme a podusíme. Zalejeme vriacim vývarom, pridáme žemľu pokrájanú na kocky a opraženú na ostatnom tuku, posolíme a posypeme zelenou petržlenovou vňaťou, posekanou nadrobno.
Nutričné hodnoty
1 porcia: 536 KJ - 128 kcal;
B - 2,1 g; T - 8,3 g; S - 11,2 g;

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára