16. januára 2019

Fazuľková polievka so zemiakmi pre diabetikov - 2 porcie

100 g očistenej zelenej fazuľky (alebo sterilizovanej z konzervy)., 40 g očistených zemiakov., 10 g masla., 10 g hladkej múky., 1/2 dl kyslej smotany., kôpor alebo zelená petržlenová vať., 1/2 vývaru z kostí., soľ
Fazuľku pokrájame šikmo na drobné kúsky a uvaríme do mäkka. Osobitne uvaríme v posolenej vode zemiaky pokrájané na malé kocky. Z masla a múky pripravíme na rozohriatej panvici svetlú zápražku, zalejeme vlažým vývarom, zamiešame, prilejeme vývar z fazuľky a zo zemiakov a varíme miernym varom za občasného miešania 45 minút. Precedíme, zmiešame s uvarenou fazuľkou a so zemiakmi, spolu povaríme a zjemníme smotanou. Pred podávaním pridáme kôpor alebo zelenú petržlenovú vať, posekané nadrobno.
Nutričné hodnoty
1 porcia: 448 KJ - 107 kcal;
B - 2,5 g; T - 5,5 g; S - 12,0 g;

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára