16. januára 2019

Držková polievka pre diabetikov - 2 porcie

200 g držiek., 20 g slnečnicového oleja, 1/2 malej cibule., 20 g hladkej múky., mleté čierne korenie., mletá sladká červená paprika., 1/2 strúčika cesnaku., rasca., majorán., 1/2 l odmasteného vývaru z kostí., voda., soľ
Očistené, dobre umyté, v soli vyprané a opäť dobre umyté držky zalejeme vodou, necháme prejsť varom a vodu zlejeme. Zalejeme opäť vodou, posolíme a uvaríme do mäkka. (Môžeme použiť aj uvarené mrazené držky.) Na oleji speníme cibuľu pokrájanú nadrobno, pridáme múku a pripravíme svetlú zápražku, do ktorej pridáme mletú sladkú červenú papriku. Zalejeme teplým vývarom, rozmiešame a za občasného miešania varíme 45 minút. Napokon pridáme majorán, rascu, mleté čierne korenie a rozotretý cesnak. Držky pokrájame na rezance, vložíme do polievk a spolu dovaríme.
Nutričné hodnoty
1 porcia: 942 KJ - 225 kcal;
B - 20,3 g; T - 12,0 g; S - 8,4 g;

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára