16. januára 2019

Drožďová polievka s mäsom pre diabetikov - 2 porcie

30 g predného hovädzieho mäsa (hruď., krk., rebrá)., 50 g koreňovej zeleniny (mrkva., zeler., petržlen)., 25 g droždia., 5 g slnečnicového oleja., 20 g krupice., 1 žĺtok., 5 g masla., voda., soľ
Umyté mäso zomelieme a dáme variť do studenej vody. Pridáme očistenú a pokrájanú zeleninu, soľ a droždie opražené na oleji. Varíme, až kým všetko nezmäkne. Krupicu opražíme nasucho a zavaríme do polievky, krátko povaríme, zjemníme maslom a rozhabarkovaným žĺtkom.
Droždie obsahuje cenné vitamíny skupiny B, také potrebné pre diabetikov.
Nutričné hodnoty
1 porcia: 634 KJ - 150 kcal;
B - 6,5 g; T - 8,2 g; S - 11,8 g;

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára