6. januára 2019

Teľacie filety so zelninou na ražni

150 g teľacích plátkov., stredne veľká cuketa., ½ červenej papriky., šťava z jedného citróna., 1/8 l červeného vína., malý strúčik cesnaku., soľ., korenie., zázvor., nové korenie., olej., maslo
Rúru na pečenie predhrejeme na 50 stupňov C. Mäso rozkrájame na rovnako veľké, nie príliš hrubé kúsky, ochutíme citrónovou šťavou, čiernym korením, zázvorom, novým korením a roztlačeným cesnakom a dobre premiešame. Konce z cukety odrežeme, pozdĺžne ju prepolíme a nakrájame na 2 cm široké pásiky. Papriku odstopkujeme, umyjeme, odstránime jadrovník a nakrájame na rovnako veľké kúsky. Na ražeň striedavo napichujeme mäso a kusy zeleniny. Ražne opečieme na troche oleja z obidvoch strán, pričom často polievame šťavou z pečenia. Ražne vyberieme z panvice a postavíme do tepla do predhriatej rúry. Výpek zalejeme vínom, necháme prevrieť a spojíme zmiešaním jednej polievkovej lyžice masla. Ražne podávame so šťavou. Kúsky cukety môžeme nahradiť kúskami čerstvého ananásu, dodá to nádych exotiky.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára