Zelerový toast
4 krajce toastového chleba., maslo., 4 plátky zeleru (konzervovaného)., najemno posekaná cibuľa., 4 plátky varenej šunky., 2 – 3 plátky ananásu, pásiky syra., žerucha
Chlieb zľahka z jednej strany opečieme, potrieme maslom, vložíme naň dobre odkvapkaný plátok zeleru, posypeme jemne posekanou cibuľkou a na ňu dáme plátok varenej šunky. Plátok ananásu pokrájame na kúsky a spolu s pásikmi syra dookola obložíme chlieb. Položíme na gril a krátko zapečieme. Nakoniec ozdobíme v strede žeruchou.
Pečienkový toast
4 ks toastového chleba., maslo., červené jablko., 2 kúsky bravčovej pečienky (á 125 g)., 1 – 2 cibule., malá konzerva kuriatok alebo iných húb., 20 g masla., soľ., mleté korenie., posekaná petržlenová vňať
Pečienku v plátkoch spolu s kolieskami cibule a kuriatkami krátko opečieme. Chlieb z jednej strany zľahka opečieme a potrieme maslom. Jablko umyjeme a pokrájam na hrubšie rezy a rozložíme na chlieb. Pečienku a kolieska cibule položíme na plátky jabĺk, mierne posolíme a okoreníme, vložíme na gril a 3 minúty zapečieme. Nakoniec posypeme posekanou petržlenovou vňaťou a podávame.
Baklažánový toast
4 krajce toastového chleba., maslo., 2 baklažány., troška citrónovej šťavy., 40 g masla na dusenie., korenie., malá konzerva šampiňónov., petržlenová vňať., 3 – 4 rajčiaky., 125 g ementálu
Baklažány dobre umyjeme a so šupkou pokrájame na hrubšie rezy. Pokvapkáme citrónovou šťavou a dáme na rozpálené maslo podusiť. Medzitým chlieb po jednej strane zľahka opečieme, potrieme maslom a obložíme dusenými baklažánmi. Posypeme mletým korením. Najemno pokrájané šampiňóny zmiešame s posekanou petržlenovou vňaťou a spolu s kolieskami rajčiakov navrstvíme na chleby. Ementál nahrubo postrúhame, posypeme chleby a dáme na gril zapiecť, kým sa syr neroztaví. Toasty podávame ešte teplé.
Hruškový toast
4 krajce toastového chleba., pohárik hruškového likéru., maslo., 8 plátkov syra., 4 polovice zaváraných hrušiek., 2 rajčiaky., zázvorový prášok., žerucha na ozdobenie
Chlieb po jednej strane zľahka potrieme hruškovým likérom a na tejto strane ho toastujeme. Potom pretrieme maslom, obložíme dobre odkvapkanou hruškou, štvrťkami rajčiaka, posypeme troškou zázvorom (ďumbierom) a nakoniec dáme navrch plátok syra. Položíme na rozpálený rošt grilu a necháme syr rozpustiť. Posypeme žeruchou a podávame.
Toast s ovocnou penou
4 krajce toastového chleba., maslo., osekané mandle., (asi 2 PL)., KL cukru., Kl masla., 4 polovičky zaváraných broskýň., malá konzerva mandarínke., 2 PL vínovice
Na penu: 2 bielka., 2 – 3 PL cukru
Chlieb z jednej strany slabo opečieme a potrieme maslom. Na panvici rozpustíme maslo, nasypeme naň mandle, posypeme cukrom a do zlatista opečieme. Necháme ich vychladnúť na zľahka naolejovaný tanieri a potom ich trošku rozdrobíme . Dobre odkvapkané polovice zaváraných broskýň položíme na chlieb, dookola obložíme štvrťkami mandarínke a časťou mandlí posypeme. Broskyne vidličkou niekoľkokrát popicháme a pokropíme vínovicou. Bielka vyšľaháme s cukrom na sneh, kôpku snehu dáme do stredu na jednu polovicu broskyne a posypeme zvyšnými opečenými mandľami. Potom dáme na gril na 3 – 5 minút zapiecť. Sneh bude zlatohnedý.
Toast s avokádom
4 krajce toastového chleba., pohár čerešňové šťavy (zo zaváraniny)., maslo., 4 plátky suchej salámy., 1 – 2 avokáda., syr plesnivec., 30 g posekaných lieskových orieškov
Chlieb zľahka pokropíme čerešňovou šťavou, potrieme maslom a vložíme naň plátok suchej salámy. Avokádo rozpolíme, ošúpeme a pokrájame na plátky, ktoré uložíme priečne na chlieb. Plátky plesnivca dáme na avokádo a dosekanými lieskovcami posypeme chlieb po bokoch syra. Chlieb zapekáme tak dlho, kým sa syr nezačne roztekať.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára