10. januára 2019

Zapekaný guláš

300 g bravčového mäsa., 200 g jahňacieho mäsa., soľ., mleté čierne korenie., tuk., cibuľa., mäsový vývar., 300 g zemiakov., lístkové cesto., vajce
Bravčové a jahňacie mäso pokrájame na kocky, osolíme, okoreníme mletým čiernym korením a opražíme za stáleho miešania na rozohriatom tuku do zlata. Potom pridáme cibuľu pokrájanú nadrobno, opražíme, trocha podlejem mäsovým vývarom a udusíme do polomäkka. Nakoniec pridáme olúpané pokrájané zemiaky a udusíme do mäkka. Hotový guláš preložíme do ohňovzdornej misy tak, aby bola plná, prikryjeme ho vrstvou rozvaľkaného lístkového cesta, ktoré potrieme rozšľahaným vajcom, a zapečieme vo vyhriatej rúre. Na stôl predkladáme guláš v hrnci alebo ohňovzdornej mise, v ktorej sa zapekal.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára