100 g hovädzieho mäsa s kosťou z glejovky., 600 g hovädzieho krku., 3 cibule., strúčik cesnaku., zelená a červená paprika., olej., soľ., bobkový list., čierne a kajenské korenie., ½ šálky horúceho mäsového vývaru., 200 g kukuričných zŕn a uhoriek., 1/8 l smotany
Umyté a osušené mäso pokrájame na kocky. Očistenú cibuľu a cesnak pokrájame, papriky očistíme, umyjeme a pokrájame na pásiky. Na oleji opečieme cibuľu a cesnak,k pridáme mäso a prudko opečieme. Primiešame papriky, soľ, bobkový list, korenie a zalejeme vývarom. Guláš dusíme pri miernej teplote 70 minút, ak treba podlievame horúcou vodou, 10 minút pred koncom dusenia pridáme pokrájané uhorky a kukuricu. Pred podávaním primiešame smotanu a podľa potreby ešte dochutíme. Podávame s ryžou.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára