11. januára 2019

Ananásový krém

4 vajcia., PL maizeny., 60 g práškového cukru., veľká konzerva ananásu., 0,15 l šľahačky., vanilkový cukor., 3 PL kokosového likéru., plod kivi., 8 višní z kompótu
Oddelíme žĺtky a bielka. Žĺtky vymiešame s cukrom, vanilkovým cukrom, likérom a maizenou. Ananás dáme odkvapkať na sito, šťavu si odložíme. Asi 0,1 l šťavy z kompótu pridáme do vymiešaných žĺtkov a za stáleho miešania pomaly zohrievame (nevaríme!), až krém zhustne. Potom ho nalejeme do misy a dáme vychladiť. Z ananásových plátkov tri odložíme na zdobenie, ostatné pokrájame na malé kocky. Ušľaháme šľahačku a sneh z bielkov. Najprv zamiešame do krému kúsky ananásu a šľahačku a nakoniec opatrne pridáme sneh z bielkov. Krém rozdelíme do pohárov a dáme chladiť. Pred servírovaním zdobíme krém plátkami kivi, ananásom a višňami z kompótu.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára