11. januára 2019

Banánový dezert

200 ml smotany (33%)., 300 ml mlieka., 50 g mliečnej čokolády., 2 banány., 5 PL cukru., 4 KL čírej želatíny., 300 ml smotany (33%)., 200 g ľubovoľného ovocia., 8 trubičiek., 4 PL cukru., 2 KL mletých orechov
Želatínu namočiť v 60 ml studenej prevarenej vody. Smotanu vyšľahať s cukrom. Banány zmixovať a pridať do vyšľahanej smotany, spolu s mliekom, postrúhanou čokoládou a želatínou, prihriatou do rozpustenia. Dôkladne premiešať.
Banánový dezert – masu vyliať do pohárov a dať vychladnúť. Ovocie očistiť a pokrájať. Smotanu vyšľahať s cukrom a špricovať do pohárov. Uložiť ovocie a trubičky a posypať orechami. Dezert môžeme poliať ľubovoľnou polevou.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára