11. januára 2019

Teľacia pečeň na jablkách

500 g teľacej pečene., 100 g mandľových lupienkov., 2 jablká., 2 vajcia., 2 veľké cibule., 50 g masla., soľ., korenie., hladká múka
Rozšľahané vajcia, hladkú múku, soľ a korenie do hladka vymiešame, pridáme mandľové lupienky. Vo vzniknutej zmesi obalíme na plátky nakrájanú teľaciu pečeň a opekáme ju na rozpálenom masle alebo oleji z oboch strán asi 4 minúty. Vyberieme ju a udržujeme v teple. Z olúpaných jabĺk odstránime jadrovníky a nakrájame ich na kolieska. Aj očistenú cibuľu nakrájame na kolieska a postupne, najprv jablká, potom cibuľu opekáme na rozpálenom tuku. Servírujeme na tanieri spolu s pečeňou. Podávame s hriankou alebo opekanými zemiakmi.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára