11. januára 2019

Broskyňová zmrzlinová bomba

2 broskyne (kompót)., 2 vajcia., 50 g práškového cukru., ½ vanilky., citrón., 200 g šľahačkovej smotany., ½ KL instantnej kávy
Broskyne prelejeme vriacou vodou a stiahneme z nich šupku. Potom ich pokrájame na kúsky., Žĺtky s cukrom a vnútrajškom vanilkového struku vymiešame do penista a do peny primiešame citrónovú šťavu. Bielky a šľahačku oddelene ušľaháme na tuhý sneh a spolu s kúskami broskýň primiešame do žĺtkovej masy. Všetko potom dáme do väčšej misky – formy a najmenej 6 hodín necháme v mraziacom priestore. Potom formu na chvíľu vložíme do studenej vody, zmrzlinu vyklopíme na tortovú misu a posypeme instantnou kávou.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára