12. januára 2019

Červená čiapočka-recept na tortu pre deti

125 g masla alebo margarínu., 100 g práškového cukru., balíček vanilínového cukru., 3 vajcia., 125 g hladkej múky., ½ balíčka kypriaceho prášku., 2 – 3 PL orieškovo nugátového krému., pohár (0,7 l) zaváraných višní
Krém: 250 g tvarohu., balíček vanilínového cukru., šľahačka v prášku., 150 ml studeného mlieka
Tortové želé: balenie tortového želé červeného., 250 ml višňovej šťavy
Na ozdobu: 100 ml šľahačkovej smotany
Maslo s práškovým cukrom a vanilínovým cukrom vymiešame do penista. Postupne pridáme žĺtky. Z bielkov ušľaháme tuhý sneh. Múku premiešame s kypriacim práškom do pečiva. Oboje striedavo zľahka vmiešame do cesta. Polovicu cesta vylejeme do vymastenej a múkou vysypanej tortovej formy. Do zvyšku cesta vmiešame nugátový krém a rozotrieme na biele cesto. Višne necháme odkvapkať a naukladáme na nugátové cesto. 12 višní odložíme na ozdobu. Pečieme v strednej časti predhriatej rúry pri teplote 170 stupňov C asi 30 – 40 minút. Po upečení necháme cesto dobre vychladnúť. Na vychladnutý korpus natrieme tvarohovú plnku a zalejeme ju tortovým želé. Po stuhnutí želé tortu ozdobíme vyšľahanou šľahačkou a višňami.
Tvaroh vymiešame s vanilínovým cukrom. Šľahačku v prášku vyšľaháme podľa návodu do tuha a zľahka ju primiešame k vymiešanému tvarohu
Tortové želé pripravíme podľa návodu, ale namiesto vody použijeme višňovú kompótovú šťavu.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára