11. januára 2019

Čokoládová zmrzlina

2 až 4 žĺtky., bielok., 100 g cukru., štipku soli., ¼ l mlieka., 75 g horkej čokolády., 10 g kakaa., 10 g škrobovej múčky., 1/8 l šľahačky., pl cukru., čerešne., medovku na ozdobenie
Žĺtky s bielkom ušľahajte do peny, pridajte soľ, mlieko, nastrúhanú čokoládu, kakao a škrobovú múčku. Zmes šľahajte vo vodnom kúpeli do bodu varu. Odstavte z ohňa a za občasného miešania nechajte vychladnúť. Zmes nalejte do misky s rovným dnom a dajte do mrazničky na 2 až 3 hodiny. Zo zmrzliny vytvorte kopčeky, ozdobte ovocím, napríklad čerešňami a marhuľami a lístkami medovky.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára