11. januára 2019

Čokoládový puding

100 g čokolády (horkomliečnej)., 2 žĺtky., 4 PL cukru., 40 g maizeny., celá vanilka., ½ mlieka
Čokoládu polámeme na kúsky, prípadne ostrúhame. Žĺtky a cukor dopenista vyšľaháme metličkou. Odlejeme 1/8 l mlieka a vymiešame s maizenou. Ostatné mlieko nalejeme do hrnca. Pridáme čokoládu, očistený struk vanilky a za stáleho miešania uvedieme do varu pri strednej teplote. Pridáme rozmiešanú maizenu a za stáleho miešania necháme stuhnúť. Vanilku vyberieme, sporák vypneme. Pridáme žĺtky s cukrom, ale už nevaríme. Puding necháme za stáleho miešania vychladnúť. Teraz studenou vodou vypláchneme 4 misky, naplníme pudingom a dáme vychladnúť do chladničky ( okraj pudingu uvoľníme nožom namočeným do horúcej vody) a podávame.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára