11. januára 2019

Čučoriedkový ľadový krém

250 g čučoriedok (kompót)., 2 bielka., 0,3 l šľahačky., 150 g kryštálového cukru., KL citrónovej šťavy., soľ
NA ZDOBENIE: čučoriedky., lístky mäty., kryštálový cukor
Pudingové formy vypláchneme vodou a dáme do studena. Čerstvé čučoriedky preberieme, krátko omyjeme a osušíme (kompót necháme odkvapkať). Bielky s polovicou cukru, citrónovou šťavou a štipkou soli šľaháme v kotlíku nad parou . Odstavíme z pary a došľaháme na tuhý sneh. Šľahačku ušľaháme a dáme do chladu. Čučoriedky so zvyškom cukru rozmixujeme a dobre premiešame so snehom a polovicou šľahačky, druhú polovicu len opatrne vmiešame. Hmotou naplníme formičky, zakryjeme fóliou a dáme zamraziť do mrazničky (aspoň na 4 hodiny). Formičky krátko ponoríme do horúcej vody, dáme preč fóliu a krém vyklopíme na tanier. Vlhké čučoriedky obalíme v cukre. Krém zdobíme čučoriedkami obalenými v cukre a lístkami mäty.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára