11. januára 2019

Hruška s ďumbierom a tvarohovým krémom

30 g čerstvého ďumbiera (zázvoru)., 0,4 l šťavy z čiernej bazy., 2 PL cukru., 4 hrušky., 125 g tvarohu., 2 – 3 PL smotany., balíček vanilkového cukru., PL mandľových lupienkov
Čerstvý ďumbier ošúpeme a pokrájame na tenké pásiky. Spolu so šťavou z čiernej bazy a s cukrom povaríme. Hrušky umyjeme a škrabkou špirálovito ošúpeme tak, aby časť hrušky zostala neošúpaná. Hrušky dáme do šťavy a dusíme 8 – 10 minút. V šťave necháme vychladnúť. Tvaroh vymiešame so smotanou a vanilkovým cukrom. Mandľové lupienky opražíme na panvici bez tuku. Hrušku očistíme od zvyšnej šupky. Šťavu varením zahustíme na sirup. Hrušky servírujeme s tvarohovým krémom a zahusteným sirupom. Zdobíme lístkami citrónovej mäty.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára