11. januára 2019

Čokoládový rumový krém

2 bielky., 2 žĺtky., 100 g práškového cukru., 2 PL kakaového prášku., 100 ml čerstvo vytlačenej pomarančovej šťavy., 50 ml rumu., 400 ml smotany na šľahanie., mandle postrúhané na plátky
Vo vodnom kúpeli vyšľaháme bielky, vajcia a cukor na hladkú hmotu. Kakao, pomarančovú šťavu a rum zmiešame. Pridáme k hmote a elektrickým šľahačom šľaháme, až kým hmota nezíska krémovú konzistenciu. Hotový krém vyberieme z vodného kúpeľa a vychladíme. Vyšľaháme smotanu na šľahanie a zmiešame so studeným kakaovým krémom. Naplníme do pohárov, posypeme mandľami a polejeme hotovou čokoládovou polevou. Na hodinu dáme do chladničky. Podávame studené.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára