11. januára 2019

Čokoládovo mandľová pena

6 vajíčok 300 ml sladkej smotany., PL práškovej želatíny., 175 g čokolády., 4 kocky ľadu., 175 ml mlieka., 60 g práškového cukru., KL mandľovej esencie
Do rajnice nalejeme polovicu sladkej smotany a posypeme ju želatínou. Keď želatína zmäkne, smotanu premiešame a necháme za občasného premiešania na miernom ohni, kým sa nezačnú tvoriť bublinky. Horúcu zmes nalejeme do šľahača, pridáme kúsky čokolády a vyšľaháme na hladkú hmotu. Potom pridáme kúsky ľadu, mlieko, cukor, mandľovú esenciu, zvyšok sladkej smotany a dohladka všetko vymiešame. Zmes nalejeme do pohárov a dáme na štyri hodiny do chladničky. Podávame ozdobené šľahačkou a opraženými plátkami mandlí.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára