11. januára 2019

Čokoládová pena-recept

250 g čokolády., 10 cl sladkej smotany na šľahanie., vanilkové zrnká., 3 žĺtky., 6 bielkov., 40 g práškového cukru., štipka soli
Čokoládu posekajte, pridajte sladkú smotanu a vanilkové zrnká. Zmiešajte a dajte mierne zohriať. Postupne pridávajte žĺtky a napokon všetko vyšľahajte. Z bielkov a štipky soli ušľahajte sneh. Keď je polotuhý, pridajte cukor a vyšľahajte dotuha. Sneh zamiešajte opatrne drevenou varechou do vychladnutého krému. Vznikne hladká ľahká pena. Porozdeľujte ju do pohárov alebo misiek, prikryte celofánom a pred podávaním dajte do chladničky.
Naša rada: Ak chcete, aby pena bola naozaj vzdušná, nešľahajte sneh príliš dlho.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára