12. januára 2019

Jablkovo čokoládové rezy s kornfleksmi

800 g jabĺk., 2 l vody., 2 PL citrónovej šťavy
CESTO: 250 g polohrubej múky., ½ balíčka prášku do pečiva., 150 g cukru., balíček vanilínového cukru., PL kakaa., 4 vajcia., 125 g margarínu., 100 ml mlieka., 30 g strúhanej horkej čokolády
POLEVA A OBLOŽENIE: 2 balíčky čírej tortovej želatíny., 50 g cukru., 500 ml jablkového vína alebo šťavy., 50 g horkomliečnej polevy., 40 g kornfleksov
Jablká ošúpeme, rozštvrtíme a odstránime jadrovníky. Pokrájame ich na tenké dieliky a vložíme do vody s citrónovou šťavou. Zmiešame múku, prášok do pečiva a preosejeme do uzatvárateľnej nádoby (obsah 3 l), primiešame cukor, vanilínový cukor a kakao. Pridáme vajcia, maslo a mlieko, nádobu pevne uzavrieme a viackrát silno potrasieme, aby sa všetko dobre premiešalo. Nakoniec pridáme strúhanú čokoládu a cesto ešte raz dobre premiešame šľahačom alebo varechou. Cesto vylejeme na plech a povrch zahladíme. Jablká necháme v site dobre odkvapkať, poukladáme ich husto vedľa seba a trochu pritlačíme. Pečieme asi 25 minút pri 180 stupňov C. Plech položíme na kuchynskú mriežku a necháme vychladnúť. Želatínu zmiešame s cukrom a vínom a pripravíme ju podľa návodu. Polejeme ňou koláč a necháme stuhnúť. Polevu posekáme nadrobno a v malom kastróle ju na miernom ohni dohladka vymiešame nad parou. Kornfleksy polejeme čokoládovou polevou a usušíme. Nakoniec ich nasypeme na koláč.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára