12. januára 2019

Kávové guľky

150 g mliečnej a horkej čokolády na varenie., 100 ml smotany na šľahanie., balíček vanilínového cukru., PL instantnej kávy., 100 g masla., 3 PL kávového likéru., PL kakaa
Čokoládu posekáme nadrobno. Šľahačku uvaríme s vanilínovým cukrom. Znížime teplotu a pridáme kakaový prášok. Čokoládu na varenie a maslo roztopíme. Zmiešame so smotanou, prilejeme kávový likér a dáme vychladnúť. Studené vložíme minimálne na 4 hodiny do chladničky. Vychladené vyšľaháme ručným šľahačom a dvoma kávovými lyžičkami vykrajujeme guľky. Tie obalíme v kakau a dáme do papierového košíka. Kávové guličky vydržia 2 -3 týždne.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára