12. januára 2019

Kávové hviezdičky

2 PL silnej čiernej kávy., 150 g hladkej múky., 80 g práškového cukru., balíček vanilínového cukru., 80 g mletých vlašských orechov., 120 g mäkkého masla alebo margarínu., žĺtok
KRÉM: 120 g mäkké masla., 120 g práškového cukru., balíček vanilínového cukru., ½ KL rumovej arómy 4 – 5 PL silnej čiernej kávy
OZDOBENIE: niekoľko čokoládových kávových zrniek
Na prípravu cesta i náplne uvaríme silnú čiernu kávu a necháme ju vychladnúť. V mise alebo na doske zmiešame múku, cukor, vanilínový cukor a orechy. Pridáme maslo alebo margarín, žĺtok a 2 PL vychladnutej kávy. Na doske ručne vypracujeme hladké cesto a potom ho necháme ½ hodiny vychladnúť. Cesto ešte raz krátko rukami premiesime a na pomúčenej doske rozvaľkáme na plát hrubý asi 3 mm. Formičkou vykrojíme hviezdičky, ktoré položíme na plech vymastený alebo vyložený papierom na pečenie a dáme piecť. Na prípravu krému ušľaháme maslom cukor, vanilínový cukor, arómu a 4 – 5 PL kávy elektrickým ručným šľahačom na strednom stupni na penu. Polovicu vychladnutých hviezdičiek ozdobíme krémom pomocou cukrárskeho vrecka. Zvyškom krému potrieme druhú polovicu hviezdičiek. Na naplnenú hviezdičku položíme hviezdičku s ozdobou a mierne pritlačíme. Dozdobíme čokoládovými kávovými zrnami.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára