12. januára 2019

Kávové zrná

3 balíky keksov., 50 g vlašských orechov., 200 g práškového cukru., 3 PL čiernej kávy., ½ dl rumu., 80 g masla., papierové košíčky
Poleva: 100 g čokolády na varenie., 70 g stuženého pokrmového tuku., ozdobná ryža
Keksy s orechmi zomelieme na orechovom mlynčeku, dáme do misy, pridáme cukor, kávu rum, maslo a vypracujeme hladkú hmotu. Na doske posypanej cukrom urobíme šúľok a nakrájame na rovnaké kúsky. Z kúskov vytvarujeme guľky a rúčkou varechy urobíme v strede žliabok. Potrieme čokoládovou polevou, dáme na kuchynskú mriežku, posypeme ozdobnou ryžou a necháme usušiť. Potom vložíme do papierových košíčkov.
Poleva: do menšieho kastrólika dáme polámanú čokoládu a pokrmový tuk. Za stáleho miešania roztopíme nad parou. Necháme vychladnúť a občas premiešame.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára