18. januára 2019

Jahodové strašidielka-veĺkonočný recept pre deti

4 vajcia., 120 g cukru., balíček vanilínového cukru., 100 g hladkej múky., balíček zlatého klasu., 50 g strúhaných mandlí
10 plátkov želatíny., 4 pl citrónovej šťavy., l marhuľového jogurtu., 250 ml smotany.,
na ozdobenie – 500 g umytých jahôd., 50 g pražených mandľových lupienkov., rozpustená svetlá poleva., 20 g rozpustenej čokolády na varenie
Na prípravu cesta vyšľaháme elektrickým šľahačom vajcia s cukrom a vanilínovým do peny. Múku zmiešame so zlatým klasom, preosejeme do vyšľahanej hmoty, pridáme strúhané mandle a všetko jemne, ale dôkladne premiešame. Cesto nalejeme na vymastený a múkou vysypaný plech (30 x 40 cm) a uhladíme do roviny. Pečieme v rozohriatej rúre. Na krém si pripravíme želatínu podľa návodu na obale. Rozpustenú želatínu zmiešame s citrónovou šťavou a jogurtom. Smotanu vyšľaháme do tuha a opatrne primiešame do želatínovej hmoty. Pripravený krém rovnomerne natrieme na vychladnuté piškótové cesto a odložíme na hodinu do chladničky. Celé jahody pravidelne rozložíme na krém a celý koláč posypeme mandľovými. Podľa návodu na obale pripravíme svetlú polevu, rozpustíme čokoládu na varenie a na jahodách vytvoríme pomocou špáradla tváričky. Koláč rozrežeme na kocky a servírujeme. 

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára