11. januára 2019

Kapustné listy plnené pečeňou

4 veľké kapustné listy., 50 g masti., veľká cibuľa., 300 g bravčovej pečene., PL rajčiakového pretlaku., soľ., mleté čierne korenie., kúsok mletého muškátového orieška., 30 g oleja na pekáč
Umyté kapustné listy povaríme 5 minút v osolenej vode. Potom listy vyberieme, odkrojíme z nich tvrdé rebrá na dolnom okraji listov. Na masti opražíme pokrájanú cibuľu, pridáme nadrobno pokrájanú pečeň. Keď je pečeň polomäkká, primiešame rajčiakový pretlak, soľ a mleté korenie. Na vychladnuté kapustné listy vložíme pečeň a dobre zavinieme. Zvitky uložíme do vymasteného pekáča a podlejeme lyžicou vody. Upečieme v horúcej rúre. Podávame s dusenou ryžou a mrkvou udusenou na masle.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára