18. januára 2019

Kardinálove rezy

50 g cukru., vajce., 2 žĺtky., 40 g hladkej múky., 3 bielka., 100 g cukru., práškový cukor na posypanie
na náplň – 2 plátky želatíny., 250 ml smotany na šľahanie., 20 g práškového cukru
na potretie – 4 pl malinovej marmelády., na posypanie – práškový cukor
Na prípravu cesta vyšľaháme 50 g cukru, vajce a žĺtky elektrickým ručným šľahačom do peny. Do tejto hmoty preosejeme hladkú múku, premiešame a vzniknutým cestom naplníme zdobiace vrecko. 3 bielka zmiešame s 100 g cukru a pomocou elektrického ručného šľahača vyšľaháme dotuha. Snehom naplníme druhé zdobiace vrecko. Na plech (30 x 40 cm) vyložený papierom na pečenie nastriekame zo snehovej hmoty po celej dĺžke od okraja tri na prst široké pruhy, medzi ktorými necháme medzeru asi ½ cm. Potom necháme väčšiu medzeru a nastriekame ďalšie tri na prst široké pruhy, medzi ktorými necháme opäť medzeru asi ½ cm. Do štyroch ½ cm medzier nastriekame piškótové cesto. Dva vzniknuté pláty jemne posypeme práškovým cukrom. Pečieme v rozohriatej rúre, u ktorej necháme počas pečenia malú medzeru medzi dvierkami a rámom rúry. Po upečení pláty cesta preklopíme na cukrom posypaný papier na pečenie. Papier zvrchu stiahneme a necháme pláty vychladnúť. Na náplň si pripravíme želatínu podľa návodu na obale. Smotanu zmiešame s cukrom a vyšľaháme elektrickým ručným šľahačom dotuha. Primiešame do nej rozpustenú želatínu. Rovnú časť jedného z plátov namažeme polovicou malinovej marmelády, potom nanesieme rovnomernú vrstvu krému. Zvyšnú marmeládu namažeme na rovnú časť druhého plátu a položíme ho na krém. Posypeme práškovým cukrom a dáme do chladničky na hodinu stuhnúť.
Elektrická rúra 180°C., teplovzdušná rúra 160°C., plynová rúra stupeň 3., doba pečenia asi 18 – 22 minút.
Tip – Na pikantnejšiu chuť použijeme namiesto malinovej, marmeládu ríbezľovú. 

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára