18. januára 2019

Keksy z vaječeného likéru

400 g hladkej múky., 100 g práškového cukru., kl kypriaceho prášku do pečiva., 2 vanilínové cukry., 2 pl vaječného likéru., 200 g mäkkého masla., 2 žĺtky
na náplň – krémová náplň s príchuťou vaječného koňaku., 200 ml studeného mlieka., 3 pl práškového cukru., 125 g zmäknutého masla
na posypanie – trocha práškového cukru
Najskôr na kuchynskej pracovnej ploche pomocou noža premiešame sypké suroviny. Pridáme likér, maslo a žĺtky. Suroviny spracujeme nožom, a keď sú čiastočne spojené, ručne vypracujeme cesto. Na pomúčenej ploche cesto po častiach vyváľame na približne 3 mm hrubé pláty a ľubovoľnou formičkou vykrajujeme keksy. Kladieme ich na plech pokrytý papierom na pečenie. Na polovici keksov menšou formičkou alebo náprstkom vykrájame stredy. Pečieme v predhriatej rúre. Po upečení necháme na podnose vychladnúť.
Náplň pripravíme s maslom podľa návodu na obale a nevykrájané keksy natrieme náplňou (alebo použijeme cukrárske vrecúško). Zľahka pritlačíme druhý diel. Pred podávaním odložíme asi na 2 – 3 hodiny do chladu. Pred podávaním pocukrujeme práškovým cukrom. 

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára