12. januára 2019

Krémová torta

Cesto: 2 ½ pohára polohrubej múky., ½ pohára zemiakového škrobu., ½ pohára cukru., 250 g margarínu., 5 vajec., KL prášku do pečiva
Krém: 400 ml mlieka., 200 g masla., 150 g homogenizovaného vanilkového tvarohu., ½ pohára cukru., vanilkový puding
K tomu: višňová želatína., 6 PL marmelády., tuk na vymastenie formy
Cesto: Vajcia vyšľahať s cukrom do penista. Margarín roztopiť a nechať vychladnúť. Múku, zemiakový škrob a prášok do pečiva spolu zmiešať. Do vajíčkovej masy za stáleho miešania striedavo pridávať múku a margarín. Cesto dať do tukom vymastenej formy. Piecť pri teplote 160- 180 stupňov C asi 40 – 50 minút.
Krém: Puding pripraviť v 400 ml mlieka podľa návodu na balení. Nechať vychladnúť a zmiešať s vanilkovým tvarohom. Maslo vymiešať do penista a za stáleho miešania pridávať puding. Vymiešať na jednoliatu masu.
Krémová torta: Želatínu pripraviť podľa návodu na balení v 100 ml vody a nechať vychladnúť. Upečené, vychladnuté cesto prekrojiť pozdĺžne na 3 x. Každú vrstvu natrieť marmeládou a krémom. Boky torty natrieť krémom ozdobiť vrch a zaliať tuhnúcou želatínou.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára