12. januára 2019

Čokoládová hviezda

Cesto: 5 vajec., štipka soli., 200 g práškového cukru., vanilkový cukor., 75 g polohrubej múky., 40 g solamylu., 30 g kakaa., lyžica instantnej kávy., 1 ½ lyžičky prášku do pečiva
Náplň: 6 žĺtkov., vanilkový lusk., 20 g hladkej múky., 30 g solamylu., 500ml mlieka., 100 g bielej čokolády., 250 g bielej polevy
Bielky z vajec na cesto spolu so štipkou soli a 6 lyžicami studenej vody vyšľaháme na tuhý sneh. Za stáleho šľahania potom pridáme práškový a vanilkový cukor a napokon žĺtky. Potom opatrne pridáme múku zmiešanú so solamylom, kakaom, kávou a práškom do pečiva. Tekuté cesto nalejeme do vymastenej formy v tvare hviezdy a pečieme v rúre predhriatej na 175 stupňov 30 minút. Vychladnutý korpus rozrežeme na 3 rovnaké vrstvy. Žĺtky, cukor a vydlabané vnútro vanilkového lusku vyšľaháme do hustej peny, do ktorej zamiešame múku a solamyl. Krém postupne pridávame do vriaceho mlieka a za stáleho miešania krátko povaríme. Napokon necháme v žĺtkovom kréme rozpustiť nahrubo nastrúhanú čokoládu. Vychladnutým krémom potrieme dva diely korpusu a navrch položíme tretí. Ten polejeme bielou polevou roztopenou vo vodnom kúpeli. Tortu ozdobíme cukrárenskými hviezdičkami alebo perličkami a zľahka posypeme práškovým cukrom.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára