12. januára 2019

Linecké rožteky

220 g mäkkého masla alebo margarínu., vajce., 80 g práškového cukru., balíček vanilínového cukru., štipka soli., KL citrónovej arómy., 300 g hladkej múky
NÁPLŇ, POSYPANIE A POLEVA: 70 g ríbezľovej marmelády., zarovnaná PL práškového cukru., poleva tmavá
Na prípravu cesta zmiešame maslo alebo margarín, vajce cukor, vanilínový cukor, soľ a arómu a všetko ušľaháme elektrickým ručným šľahačom na strednom stupni na penu. Pridáme múku a elektrickým ručným šľahačom na strednom stupni krátko premiešame. Cestom naplníme cukrárske vrecko a na plech vyložený papierom na pečenie nastriekame rožteky veľké asi 7 – 8 cm. Dáme do rúry piecť. Vychladnuté rožteky potrieme marmeládou a spojíme. Posypeme cukrom. Polevu rozpustíme podľa návodu na obale vo vodnom kúpeli a vytlačíme do misky, v ktorej potom namáčame konce rožtekov rožteky s polevou necháme oschnúť na papieri na pečenie. Cukrárske vrecko plníme cestom postupne, lepšie sa vytláča. Môžeme striekať i rôzne iné tvary. 

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára