12. januára 2019

Medovníčky -recept

kg hladkej múky., 400 g práškového cukru., 400 g medu., 4 vajíčka., 2 KL sódy bikarbóny., 3 PL medovníkového korenia
Múku zmiešame s cukrom, sódou bikarbónou a medovníkovým korením. V zmesi urobíme jamku, prilejeme tekutý med a rozšľahané vajíčka. Vypracujeme cesto, vložíme ho do nádoby najlepšie z jenského skla a prikryté necháme uložené v chlade najmenej 2 dni. Na pomúčenej doske cesto premiesime a rozvaľkáme na potrebnú hrúbku: na menšie tvary stačí hrúbka 2 – 3 mm, na väčšie tvary je potrebná hrúbka 3 – 4 mm. Ozdobnými formičkami vykrajujeme koláčiky, ktoré natrieme žĺtkom a na vrch dáme orech. Medovníčky kladieme na plech potretý tukom. Pečieme asi 10 minút pri teplote cca 200 stupňov C.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára