400 g teľacieho mäsa., žemľa., mlieko., cibuľa, 2 vajcia., soľ., mleté čierne korenie., zelená petržlenová vňať., KL masla., strúhanka., tuk na vyprážanie., citrónová šťava
Mäso odblaníme, umyjeme, pokrájame a zomelieme na mäsovom mlynčeku spolu so žemľou navlhčenou mliekom. Pridáme cibuľu pokrájanú nadrobno, rozšľahané vajcia, soľ, mleté čierne korenie, zelenú petržlenovú vňať posekanú nadrobno, maslo, podľa potreby strúhanku a všetko spolu dobre premiešame. Z pripravenej zmesi sformujeme menšie guľky, ktoré obalíme preosiatou strúhankou a pomaly vypražíme v rozohriatom tuku. Vypražené guľky pokvapkáme citrónovou šťavou. Podávame so zemiakovou kašou a s čerstvou zeleninou.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára