12. januára 2019

Punčové polmesiačiky

200 g hladkej múky., 120 g práškového cukru., balíček vanilínového cukru., 2 zarovnané KL kakaa., 50 g mletých vlašských orechov., 170 g mäkkého masla alebo margarínu., 2 žĺtky
NÁPLŇ: 10 piškót nakrájaných na malé kúsky., 5 PL rumu., 100 g mäkké masla., 100 g práškového cukru., balíček vanilínového cukru., 7 kvapiek rumovej arómy., 200 g mletých vlašských orechov., 50 g nastrúhanej mliečnej čokolády
POTRETIE, POLEVA A OZDOBENIE: 120 – 150 g horúcej jahodovej marmelády., 2 polevy tmavé., poleva svetlá
Na prípravu prípravu cesta zmiešame múku, cukor, vanilínový cukor, kakao a orechy. Pridáme maslo alebo margarín, žĺtky a potom na doske alebo v mise ručne vypracujeme hladké cesto. Dáme na ½ hodiny do chladničky vychladiť. Cesto na pomúčenej doske rozvaľkáme na asi 3 mm hrubý plát a guľatou formičkou vykrajujeme polmesiačiky položíme na vymazaný alebo papierom na pečenie vyložený plech a dáme do rúry piecť. Upečené polmesiačiky sú veľmi krehké, preto ich necháme vychladnúť na papieri na pečenie. Na polovičné množstvo vychladnutých polmesiačikov nanesieme kávovou trošku marmelády a priklopíme ich druhou polovicou. Na prípravu náplne zmiešame piškóty s rumom. Maslo, cukor, vanilínový cukor a arómu vymiešame elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni na penu. Pridáme piškóty, orechy a čokoládu a všetko znovu dobre premiešame. Náplň navŕšime na polmesiačiky, uhladíme obrátenou lyžičkou a dáme do chladničky vychladiť. Tmavú polevu rozpustíme podľa návodu na obale vo vodnom kúpeli. Rozpustenú polevu natrieme štetcom alebo pierkom na polmesiačiky. Svetlú polevu rozpustíme podľa návodu na obale vo vodnom kúpeli. Odstrihneme veľmi malý roh vrecka a polmesiačiky ozdobíme. Polmesiačiky môžeme do polevy opatrne namáčať.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára