12. januára 2019

Sacherova torta

60 g masla., 60 g cukru., 2 žĺtky., 75 g horkomliečnej polevy., 60 g múky., ¼ KL prášku do pečiva., bielok., štipka soli., PL práškového cukru
Plnka a poleva: 4 PL marhuľového džemu., 75 g horkomliečnej polevy
Maslo s cukrom vymiešame do peny. Postupne primiešame žĺtky a rúru vyhrejeme na 180 stupňov C. Čokoládu posekáme nahrubo a necháme roztopiť vo vodnom kúpeli. Keď trochu vychladne, zmiešame ju so žĺtkovou masou. Navrch preosejeme múku s práškom do pečiva a premiešame. Z bielka, soli a práškového cukru vyšľaháme tuhý sneh a zľahka ho zapracujeme do cesta. Formu vymastíme, vysypeme múkou, dáme do nej cesto a pečieme vo vyhriatej rúre 30 – 35 minút. Korpus priečne rozkrojíme. Spodnú časť natrieme 3 PL džemu a zakryjeme druhou polovicou. Zvyšný džem zmiešame s KL vody, zohrejeme a potrieme ním vrch torty. Necháme 15 minút schnúť. Polevu roztopíme v horúcom kúpeli a širokým nožom ňou natrieme vrch aj okraj torty. Kým je poleva ešte mäkká, ozdobíme ju hoblinami z tvrdej čokoládovej polevy. Tortu dáme na chladné miesto.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára