12. januára 2019

Rúžová torta s kvetmi

12 PL cukru., 8 vajec., 8 PL mletých orechov., 8 PL polohrubej múky., 3 KL prášku do pečiva
Plnka: ¼ l mlieka., 5 PL hladkej múky., 150 g cukru., vanilkový cukor., 2 žĺtky., 250 g masla., 50 g stuženého tuku
Bielky šľaháme takmer do tuha, pridáme cukor a došľaháme. Pridáme žĺtky, orechy a múku s práškom do pečiva. Všetko mierne zmiešame a masu vylejeme do vymastenej a múkou vysypanej formy. Pečieme v dobre vyhriatej rúre pri zmiernenej teplote.
Plnka: do rajnice dáme studené mlieko vanilkový cukor, kryštálový cukor, múku, dobre zamiešame (aby neboli hrudky) a za stáleho miešania zohrievame. Keď je kaša dostatočne zohriata pridáme stužený tuk a za stáleho miešania uvaríme hustú kašu. Dáme ju vychladnúť (občas premiešame). V miske vymiešame 250 g masla s 2 žĺtkami, postupne vmiešavame do masla vlažnú kašu a potom spolu dobre vyšľaháme. Do plnky môžeme pridať podľa chuti čerstvé jahody alebo jahodový džem a tortu naplníme. Šľahačku vyšľaháme s vanilkovým cukrom a prifarbíme niekoľkými kvapkami potravinárskeho farbiva. Tortu ozdobíme živými kvetmi.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára