12. januára 2019

Pruhovaná torta s čokoládou

4 vajcia., 200 g práškového cukru., vanilínový cukor., 125 ml mlieka., 125 ml oleja., 250 g hladkej múky., kypriaci prášok do pečiva., štipka soli., ozdobne zdobenie tmavé
POKVAPKANIE: 2 – 3 PL rumu
PLNKA: 2 šľahačky v prášku., 250 ml studeného mlieka., 25 – 30 g nastrúhanej čokolády
POSYPANIE: 2 – 3 PL nastrúhanej čokolády
Na prípravu cesta ušľaháme šľahačom penu z vajec, cukru a vanilínového cukru. Mlieko zmiešame s olejom a múku zmiešame s kypriacim práškom, soľou a a tmavý zdobením. Striedavo v dvoch fázach do peny krátko zapracujeme tekutinu a sypkú zmes (na 1. stupni šľahača). Hladké cesto vylejeme do tortovej formy, na dno ktorej sme dali papier na pečenie. Uhladíme a pečieme v rozohriatej rúre. Upečený korpus, necháme 10 minút vo forme chladnúť, nožom oddelíme od okraja formy a necháme úplne vychladnúť. Korpus rozrežeme na dve časti. Náplň pripravíme podľa návodu na obale sušenej šľahačky, ale len s 250 ml studeného mlieka. Do vyšľahanej šľahačky zľahka vmiešame čokoládu. Prvý diel korpusu položíme na podnos, pokvapkáme rumom a rovnomerne nanesieme 2/3 náplne. Zakryjeme druhým dielom korpusu a tortu potrieme zvyšnou náplňou a posypeme čokoládou a práškovým cukrom. Uložíme asi na cca 3 hodiny do chladu.
Korpus je možno upiecť deň vopred. Čas pečenia 40 – 45 minút. Elektrická rúra 180 stupňov C, plynová rúra stupeň 2 – 3, teplovzdušná rúra 160 stupňov C.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára