12. januára 2019

Šachovnicová torta

korpus čokoládovej torty., l smotany na šľahanie., 4 balíčky stužovača šľahačky., tyčinka vanilky., 100 g cukru., 200 g marcipánovej masy., višňovica., 50 g mandľových lupienkov., 100 g kandizovaného ovocia., 12 kandizovaných čerešní., 50 g čokolády na varenie
Smotanu na šľahanie dotuha vyšľaháme so stužovačom šľahačky, cukrom a dreňou z jednej vanilkovej tyčinky. Piškótový korpus vodorovne dvakrát prekrojíme ostrým nožom na tri rovnaké pláty. Dva pláty položíme na seba a z nich vyrežeme štyri kruhy široké asi 2,5 cm pomocu dezertného tanierika, tanierika pod šálku šálky a pohára na vodu.
Do marcipánovej masy primiešame také množstvo višňovice, aby vznikla rozotierateľná masa, ktorou potrieme tretí plát korpusu. Naň položíme dva kruhy – najväčší a tretí – z korpusu a do stredu krúžok. Vrecko na zdobenie naplníme šľahačkou a vyplníme ňou priestor medzi kruhmi.
Na ňu položíme druhý a štvrtý tortový kruh a medzi priestory opäť vyplníme šľahačkou. Potom položíme na tortu opäť najväčší a tretí prstenec a kruh zo stredu korpusu a celý povrch potrieme šľahačkou. Zvyšné dva krúžky môžeme zjesť, lebo torta by bola privysoká. Takto naplnenú tortu vložíme na hodinu do chladničky. Opražíme mandľové lupienky a postrúhame na varenie. Tortu ozdobíme kandizovaným ovocím, čokoládou a mandľovými lupienkami.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára