12. januára 2019

Šľahačková torta s kivi

6 vajec., 150 g práškového cukru., 100 g hladkej múky., 30 g maizeny., 50 g kakaa., 50 g strúhaných mandlí., 50 g Helie., 50 g mandlí na zdobenie
Plnka: kg kivi., l vody., 50 g cukru., šťava z jedného citróna., šálka ríbezľového rôsolu., 750 g smotany na šľahanie., 60 g cukru
Žĺtky vymiešame s 1/3 cukru a Heliou dopenista. Bielky vyšľaháme so zvyškom cukru a primiešame k žĺtkam. Potom zapracujeme preosiatu múku spolu s maizenou a kakaom, pridáme postrúhané mandle. Cesto nalejeme do pomastenej a múkou vysypanej tortovej formy a pečieme v predhriatej rúre pri teplote 190 stupňov c asi 40 minút. Po upečení necháme korpus na rošte úplne vychladnúť a potom ho prekrojíme na tri pláty. Kivi a nakrájame na osminky. Štrnásť kúskov si odložíme. Vodu s citrónovou šťavou a cukrom prevaríme a sparíme nimi nakrájané kivi. O 10 minút kivi scedíme a necháme odkvapkať. Dva pláty cesta potrieme ríbezľovým rôsolom a poukladáme na ne kúsky kivi. Potom potrieme cesto vyšľahanou smotanou s cukrom. Položíme na seba a prikryjeme tretím plátom. Celú tortu potrieme hrubou vrstvou šľahačky a okraj ozdobíme mandľami. Nožom vyznačíme jednotlivé diely. Zvyšnou šľahačkou naplníme vrecko na zdobenie a na každú polovicu urobíme ružičku a ozdobíme osminkou kivi. Skladujeme v chlade.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára