12. januára 2019

Slané pečivo s lístkového cesta

350 g hladkej múky., 250 g tuku., soľ., 3 žĺtky., PL octu., štvrť KL prášku do pečiva., voda., 2 bielky., mandle., rasca., mak
Z 1/3 múky a z dobre stuhnutého tuku zamiesime cesto, ktoré vyformujeme do tvaru kocky a necháme v chladničke stuhnúť. Zo zvyšku múky, soli žĺtkov, z octu, prášku do pečiva a vody vypracujeme mäkšie cesto, ktoré rozvaľkáme na väčší štvorec. Do stredu položíme kocku tuhého cesta, naň z bokov preložíme mäkké cesto a okraje pevne postláčame. Obe cestá spolu rozvaľkáme, znova preložíme a opakujeme niekoľkokrát. Potom cesto necháme 20 minút odpočívať. Na pomúčenej doske cesto rozvaľkáme na hrúbku 3 mm, pokrájame na štvorčeky, natrieme rozšľahaným bielkom, ozdobíme mandľami, posypeme makom, rascou, uložíme na pech a upečieme vo vyhriatej rúre.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára