12. januára 2019

Torta s hroznom

Cesto: 1 ½ pohára polohrubej múky., pohár cukru., 5 vajec., PL kakaa., KL prášku do pečiva
Masa: 1 l smotany (33%)., 300 g hrozna., 2 KL vanilkového cukru
K tomu: 150 g sekaných orechov., tuk na vymastenie a múka na vysypanie formy
Cesto: Vajcia vyšľahať s cukrom. Múku zmiešať s práškom do pečiva a kakaom a postupne pridávať do vyšľahaných vajec. Masu dať do tukom vymastenej a múkou vysypanej tortovej formy. Piecť pri teplote 180 stupňov C asi 30 minút.
Masa: Hrozno umyť a pokrájať. Smotanu schladiť na teplotu asi 10 stupňov C a vyšľahať s vanilkovým cukrom. Hrozno zmiešať so smotanou (časť nechať na vyzdobenie).
Torta s hroznom: Upečené, vychladnuté cesto prekrojiť trikrát, časti natrieť masou a položiť na seba. Vyšľahanou smotanou natierať boky a vrch torty. Boky obsypať orechami. Vyzdobiť našpricovanou šľahačkou a hroznom.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára