12. januára 2019

Čokoládové koláčiky

120 g mäkkého masla., 80 g kryštálového cukru., štipka soli., ½ KL mletej vanilky., vajce., 150 g hladkej múky., KL kypriaceho prášku., 20 g kakaa., 100 g čokolády., 60 g nasekaných vlašských orechov
Rúru predhrejeme na 190 stupňov C, plech vyložíme papierom na pečenie. Maslo s cukrom, so soľou a s vanilkou vyšľaháme na svetlú penu. Opatrne zašľaháme vajce. Múku, kypriaci prášok a kakao preosejeme na maslový krém. Pridáme aj nahrubo posekanú čokoládu s orechmi a všetko dôkladne premiešame. Na plech ukladáme dvoma lyžičkami 12 malých kopčekov. Cesta asi 4 – 5 cm od seba. Vidličkou ich stlačíme naplocho a koláčiky pečieme 15 minút. Hotové koláčiky necháme trochu vychladnúť a tuhnúť na plechu. Potom ich z plechu vyberieme a podávame vlažné, kým sú kúsky čokolády ešte mäkké.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára