19. decembra 2018

Bravčové závitky plnené uhorkami

8 plátkov bravčového stehna., 150 g mletého bravčového mäsa., 100 g šunkovej salámy., 2 kyslé uhorky., po ½ KL majoránu., tymianu a mletého čierneho korenia., 1,5 dl smotany., 2 KL horčice., 50 g ságy vita., 3 dl mäsového vývaru., 2 dl bieleho vína., soľ., maizena
Zmiešame mleté mäso so šunkovou salámou nakrájanou na kocky, pokrájanými uhorkami, koreninami a smotanou. Plátky mäsa umyjeme, osušíme, naklepeme, potrieme horčicou a mäsovou plnkou a zvinieme. Závitky upevníme kovovými ihlicami a prudko opečieme na Ságe vita. Podlejeme vývarom a zakryté dusíme asi 40 minút. Závitky vyberieme, do šťavy prilejeme víno, zahustíme ju maizenou a chvíľu povaríme. Podávame so zemiakmi.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára