29. decembra 2018

Lievance s citrónovým krémom

20 g droždia., 100 g práškového cukru., 3 dl kyslého mlieka., 180 g polohrubej múky., 2 vajcia., na hrot noža soli., tuk na pečenie., ríbezľový džem., zavárané ríbezle
Citrónový krém: 2 žĺtky 50 g práškového cukru., dl vody., šťava z citróna., 10 g práškového cukru do snehu
Droždie a cukor rozmiešame v kyslom mlieku izbovej teploty a necháme kysnúť na teplom mieste hodinu. Pridáme múku, vajcia a soľ, dobre vymiešame a znova necháme vykysnúť na teplom mieste. Formu na lievance vymastíme rozohriatym tukom a z vykysnutého cesta pečieme z obidvoch strán lievance, ktoré natrieme ríbezľovým džemom a pospájame natretou časťou vždy dva kusy spolu. Podávame poliate citrónovým krémom a ozdobené zaváranými ríbezľami.
Citrónový krém: žĺtky, cukor vodu a citrónovú šťavu šľaháme nad parou do zhustnutia. Z bielkov ušľaháme tuhý sneh, zašľaháme doň cukor a zamiešame s krémom.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára