29. decembra 2018

Kysnuté buchty plnené lekvárom

600 g polohrubej múky., 4 žĺtky., vajce., 60 g práškového cukru., 120 g masla., citrónová kôra., soľ., mlieko podľa potreby., tuk na vymastenie plechu., práškový a vanilkový cukor na posypanie
KVÁSOK: 30 g droždia., 20 g cukru., dl mlieka
Z droždia, cukru a mlieka pripravíme kvások, ktorý necháme vykysnúť na teplom mieste. Múku preosejeme, pridáme žĺtky, vajce, cukor, roztopené maslo, postrúhanú citrónovú kôru z dobre umytého citróna, soľ, vykysnutý kvások a mlieko. Vymiesime hladké cesto, ktoré necháme vykysnúť na teplom mieste. Cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske, pokrájame na štvorce a na každý dáme lyžičku lekváru. Okraje štvorcov spojíme a vytvarujeme buchty, ktoré poukladáme na vymastený plech tesne vedľa seba a boky každej buchty potrieme maslom, aby sa nezlepili. Necháme znova vykysnúť a upečieme v stredne teplej rúre. Upečené buchty posypeme práškovým a vanilkovým cukrom.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára