800 g bravčového z pliecka., 2 KL rozmarínu., cibuľa., 30 g zelených olív bez kôstok., mleté čierne korenie., soľ., 3 dl červeného vína., 2 PL oleju., 2 PL hladkej múky., 3 krajce toastového chleba., PL olivového oleja., strúčik cesnaku
Nálev: 3 cibule., 2 strúčiky cesnaku., 2 PL oleja., 20 dl mäsového vývaru., 3 červené papriky., 50 g vykôstkovaných zelených olív., PL rajčiakového pretlaku., soľ., mleté korenie., rozmarín., 3 PL zahusťovača omáčok
Nahrubo posekáme rozmarínové ihličky a očistenú cibuľu nakrájame na väčšie kolieska. Spolu s nadrobno posekanými olivami, mletým čiernym korením, červeným vínom a olejom ich dáme do hrnca s dobre umytým a osušeným bravčovým mäsom. Nádobu prikryjeme a necháme v chladničke cez noc odležať. Mäso vyberieme z marinády, osušíme, posolíme, okoreníme a poprášime múkou. V pekáči zohrejeme olej a mäso na ňom zo všetkých strán opečieme. Pridáme na kolieska nakrájanú cibuľu a cesnak, a mäso ešte chvíľu opekáme. Zalejeme ho polovicou marinády. Pekáč prikryjeme, vložíme ho do rúry a mäso pri 170 stupňov C dusíme asi hodinu. Očistíme a nakrájame papriku a spolu s celými alebo rozpolenými olivami a rajčiakovým pretlakom ju pridáme k mäsu a všetko ešte 50 až 60 minút dusíme. Bravčové mäso vyberieme a odložíme na teplé miesto. Nakrájame ho na plátky, ochutíme rozmarínom a podávame na mise so šťavou, ktorú sme zahustili a dochutili, a toastovým chlebom opečeným v oleji s rozotretým cesnakom. Vhodnou prílohou k mäsu sú varené zemiaky.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára