28. decembra 2018

Marinovaná Mozzarella

300 g mini Mozzarelly., zväzok bazalky., 4 PL bazalkového oleja., 3 PL olivového oleja., soľ., mleté čierne korenie., 250 g ozdobných červených rajčiakov
Mozzarellové guľôčky vyberieme z nálevu, necháme odkvapkať a nálev zachytíme. Jednou vetvičkou bazalky odložíme, z ostatných poodtŕhame lístky a postriháme ich na rezančeky. Štyri PL nálevu zmiešame s octom, olejom, bazalkou, soľou a čiernym korením a do tejto zmesi vložíme Mozzarellu. Na druhý deň pridáme do nálevu umyté ozdobné rajčiaky a lístky zvyšnej bazalky. Ak nemáme k dispozícii mini Mozzarellu, môžeme použiť Mozzarellu v tvare snehuliaka, ktorú nakrájame na kocky.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára