19. decembra 2018

Hubová polievka s ciabattami

3 PL oleja., cibuľa., hľuza fenikla., strúčik cesnaku., 500 g čerstvých húb., 8 tenkých plátkov ciabatty., 1 ½ kocky zeleninového bujónu., 2 PL posekanej petržlenovej vňate., 2 PL posekanej mäty., soľ., mleté čierne korenie
V hrnci zohrejeme 2 PL oleja. Cibuľu a fenikel nakrájame nadrobno a opražíme na rozpálenom oleji. Primiešame posekaný strúčik cesnaku, očistené a nakrájané huby. Miešame 5 minút, prilejeme 900 ml vriacej vody a pridáme bujónové kocky. Necháme zovrieť, zmiernime oheň a varíme 10 minút. Medzitým na grile opečieme plátky ciabatty z oboch strán natreté olejom. Plátky potom pokrájame na kocky, vložíme do misy, pridáme nasekanú mätu a petržlenovú vňať. Polievku ochutnáme a podľa potreby pridáme soľ a mleté čierne korenie. Podávame s bylinkovými krutónmi.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára