po 75 g čiernej, strakatej, bielej fazule., 2 cibule., 2 mrkvy., 2 zemiaky., pór., feferónka., 50 g oravskej slaniny., 2 domáce klobásy., 200 g mletého bravčového a hovädzieho mäsa., 125 g pečenej klobásy., mleté čierne korenie., štipku mletého muškátového orieška., KL majoránu., l mäsového vývaru
Fazuľu preberieme, na sitku pod tečúcou studenou vodou umyjeme a na noc namočíme do 2 l vody. Na druhý deň ju v tej istej vode hodinu varíme na miernom ohni pod pokrievkou. Očistíme a umyjeme mrkvu, cibuľu a zemiaky. Pór pozdĺžne prekrojíme , umyjeme ho a potom spolu s feferónkou nakrájame. Na malé kocky nakrájanú slaninu opečieme na panvici, pridáme cibuľu a mrkvu a podusíme 3 minúty. Po hodine varenia fazule dolejeme do polievky mäsový vývar, pridáme opraženú zeleninu, pór, nakrájané zemiaky a feferónku, na kolieska nakrájanú domácu klobásu a ešte asi 25 minút varíme. Mleté mäso a nadrobno nakrájanú pečenú klobásu ochutíme mletým čiernym korením, muškátovým orieškom, majoránom, osolíme, dobre premiešame a vytvarujeme knedličky vo veľkosti vlašského orecha. Vložíme ich do polievky a 7 minút varíme.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára