4 teľacie kotlety bez kosti., KL tymianu., 2 PL oleja., 2 cibule., 1/8 l vermútu., 2 žĺtky., šťava z citróna., 125 g Ságy vita., 2 KL zeleného korenia., 250 g varenej mrkvy
Teľacie rezne potrieme soľou, tymianom a mletým zeleným korením. Opečieme ich na rozpálenom oleji vyberieme a odložíme na teplé miesto. Očistenú a nadrobno nakrájanú cibuľu opečieme vo výpeku, prilejeme vermút a povaríme. Žĺtky zmiešame s citrónovou šťavou, posolíme ich, prikryjeme rozpustenú teplú Ságu vita a výpek s cibuľkou. Do šťavy vmiešame zrnká zeleného korenia. Mrkvu podusíme na troške tuku, posolíme a okoreníme. Nakoniec kotlety uložíme na misu, obložíme podusenou mrkvou a polejeme šťavou.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára